Magyarországra látogatott a Szudáni Köztársaság két, elismert orvosprofesszora

Hazánkba látogatott május 14. és 18. között a Khartoum Egyetem igazgatója, Professzor Ahmed Suleiman, valamint az egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának vezetője, Professzor Osheik AbuAsha Seidi.

Az Országos Onkológiai Intézetbe érkező delegáció célja a tudományos együttműködés kialakítása mellett, egy a Szudáni Köztársaságban kialakítandó Onkológiai Központ létrehozásához szükséges támogatás lehetőségeinek feltérképezése és a méltán híres magyar intézmény működésének megismerése volt. 

A napokban kinevezett Emberi Erőforrások Miniszter, Professzor Kásler Miklós távollétében a vendégeket Dr. Polgár Csaba főigazgató főorvos, az Onkológiai Intézet helyettes vezetője üdvözölte. A résztvevők egy lehetséges tanulmányi program kialakításáról tárgyaltak. Szó esett többek között az Onkológiai Intézet szervezetéről, kutatásairól és eredményeiről, amely kiváló példával szolgált a szudáni kollégák számára.

Mikola István a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a látogatás második napján fogadta a szudáni vendégeket, akiknek a Magyarországon is megvalósított társadalombiztosítási modellt és annak eredményeit, valamint a gazdasági fejlődésre gyakorolt pozitív hatásait mutatta be.

Következő lépésként a szudáni fél részéről várjuk a kidolgozott terveket, amelyeket a magyar félnek kell majd elfogadnia. 

 

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes

Minden jog fenntartva - 2014 - Szudáni-Magyar Kereskedőház Kft.

Premium Templates