Gazdasági Vegyes Bizottságot hoz létre Magyarország Szudánnal

Szudán külügyminisztere, Prof. Ibrahim Ghandour október végén Budapestre látogatott, hogy találkozzon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.

Az október 30-31-re szervezett látogatás célja a két kormány közötti gazdasági és műszaki együttműködés szorosabbra fűzése volt.  A vendégül látó magyar küldöttségen túl, a delegáció  résztvevőit, prof. Ibrahim Ghandour külügyminisztert és kabinetfőnökét,  Mr. Fadoul Mohamed Fadoult, valamint Mr. Khalied Musa Dafallat és Mrs. Sahar Mohamed Ishagot az Európai Ügyek Osztályától  a Magyarországra akkreditált szudáni diplomata küldöttség is fogadta.

 

 

A delegáció szoros ütemtervébe a parlamenti programokon túl egy rövid városnézés, illetve a szudáni külképviseletek meglátogatása is belefért. A Szudáni Köztársaság Budapesti Nagykövetségének Kereskedelmi Képviseletének vezetője, Mohamed Salaheldin Hag Ali a főváros impozáns történelmi részén, a Várnegyedben elhelyezkedő kirendeltségén látta vendégül a szudáni külügyminisztert, ahol lehetőség adódott riportok készítésére a miniszter úrral mind magyar mind külföldi TV csatornák számára, és a szudáni-magyar üzleti sikerek bemutatására, amelyben jelentős szerepe volt a Khartoumban működő magyar kereskedőháznak.

 

 

A tevékeny gazdasági együttműködés kialakítása érdekében már a budapesti külügyminiszteri találkozót megelőzően is több alkalommal tárgyalt egymással a magyar és a szudáni fél a new yorki ENSZ közgyűléseken. A tárgyalások eredménye a mostani, októberi látogatás, amely során a két ország képviselője által aláírásra került egy bilaterális nemzetközi szerződés, amelynek értelmében a közeljövőben megalakul a magyar-szudáni gazdasági vegyes bizottság, megteremtve az általa rögzített célok intézményes keretét.

A magyar médiában is nagy hangsúlyt kapott a találkozó, a magyar kormány összefoglalója az alábbiakban olvasható:

 

http://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/hirek/europa-biztonsaga-az-afrikai-stabilitassal-kezdodik

 

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes

Minden jog fenntartva - 2014 - Szudáni-Magyar Kereskedőház Kft.

Premium Templates