Minisztériumi agrárdelegáció Khartoumban

Dr. Nagy Istvánt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárát látta vendégül május elején a szudáni Mezőgazdasági és Erdészeti Miniszter. A delegáció célja a két ország közötti kapcsolat, illetőleg a  mezőgazdaság területén való együttműködés erősítése volt.

A látogatás során a magyar miniszterhelyettes találkozott a szudáni külügyi államtitkárral is, akivel múltban ápolt jó kapcsolatok felidézése mellett a jövő lehetőségeiről egyeztetett. Ezt követően a Állatállományért felelős Minisztérium vezetőjével azon területek feltérképezése volt a cél, amelyen a leghatékonyabban tudnának együttműködni az országok, így például az állategészségügy és a tejipari fejlesztés területein.

A magyar kapcsolatok és a mezőgazdaság ügyének kiemelt jelentőségét mutatja, hogy Szudán Miniszterelnöke is fogadta a magyar miniszterhelyettest.

A sűrű és tartalmas program keretében a magyar delegáció tagjai bepillantást nyertek a legnagyobb khartoumi tejfeldolgozó, valamint egy cukornád ültetvény és az ahhoz tartozó üzem és labor működésébe is.

A látogatás eredményeképpen egy szándéknyilatkozat került aláírásra a két ország mezőgazdasági képviselői által az agrárügyek területén való szorosabb együttműködésre vonatkozóan.

 

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes

Minden jog fenntartva - 2014 - Szudáni-Magyar Kereskedőház Kft.

Premium Templates